My photo
a utopist, a green, a free soul, a liberal, a young (well let's say 'a new' rather than 'young') mother, a rebel, a thinker, a smiler, a wonderer, a note, a butterfly, a rainbow, a nymph, a kite, a wave, a breeze from the sea, a purple soul, a chocolate-addict, a lover...

Sunday 5 June 2011

iki misafir geldi bugun

Delfi kasinan dislerini
annesinin cenesini yeme suretiyle kasirken :)
Uskudar Evlendirme Dairesi
Hayat dongulerden ibaret...
Ama sanki benim 'hayat'im Delfina Ada'yla hayat buldu...
Onunla hayatimda hep olan varliklari yeniden kesfediyorum..
Delfina 6 ay, 10 gunluk ve iki ön alt dişi birden çıktı :) Cok heyecan verici boyle bir seyi kesfetmek..
Dogali ne kadar kisa bir sure oldu, ve o ne kadar buyudu. En azindan dogduktan sonra 21cm uzadi :) Bu da dogdugu boya gore % 42'lik bir buyume sayilir ;)
Ilk hamile oldugumu ogrendikten sonra babycentre.co.uk'den bebegimin buyuklugunu sitenin verdigi kasilastirmali  meyve-sebze buyukluklerinden takip ediyordum. Once kizim bir susam tanesi buyuklugundeydi, sonra yaban mersini, sonra bir muz kadar buyudugunde inanamamistik. Ve en son ay da bir balkabagi buyuklugundeydi. Siteden bebegimin agirlik-buyuklugunun ne kadar oldugunu hafta be hafta ogrenirken, haftanin meyvesi neyse o meyveye daha farkli bir gozle bakmaya baslamistim.. 
Simdi de yumusacik dis etlerinden, sert keskin, beyaz ilginc bir materyal cikiyor! Ve bu materyal benim ve herkesin sahip oldugu, yoklugunda cok sorun yasadigimiz mucizevi bir madde.. Daha gecen hafta 'he he hem annemin, hem kizimin disleri yok, vakti gelecek Delfina da benim icin ayni seyleri soyleyecek' (annem implant yaptiriyor ve cok sancili bir donem geciriyor) diyordum. Hayat dongulerle dolu... Bebek sahibi olmanin en guzel yani alistigimiz dongulerin olaganligindan siyrilip, o dongu icinde olagelen seylere yeni bir gozle bakabilmek sanirim.
Gecen gun yine otobuste biri soyle dedi "herseyin kucugu guzel", ve bu cumle bana hicbir sey ifade etmedi... Evet Delfi yeni dogmus bir bebisken cok tatliydi, ama her an kendi tadinda guzel ve buyumeseydi hayat yasadigimiz mucizelerin farkindaligina varmaktan cikip bir iskence halini alirdi sanirim. Mesela eger Delfi hep 2 aylik olarak kalsaydi, sabaha karsi uyumalari, durmaksizin emmek istemesi iskence otesi olurdu sanirim. Mesela o 3 aylik olup uykusu duzene girmeye baslayinca ne kadar buyuk olumlu bir gelisme olmustu benim icin. Bence her anin, her demin kendi guzelligi var. Hayatin kendisi guzel, buyuguyle kucuguyle.. Marifetse goren gozde, yasamin kanat cirpisini hisseden kalpte..

2 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. She is ADORABLE, mashallah :-) is she trying her new teeth on your cheek? haha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...