My photo
a utopist, a green, a free soul, a liberal, a young (well let's say 'a new' rather than 'young') mother, a rebel, a thinker, a smiler, a wonderer, a note, a butterfly, a rainbow, a nymph, a kite, a wave, a breeze from the sea, a purple soul, a chocolate-addict, a lover...

Saturday 17 December 2011

Hayat suyu: anne sütü


Bu aralar bir yasini gecen guzel kizimi hala emzirdigimi gorenler ya da duyanlar, tepki veriyor. Neymis? Yetermis, bir yasindan sonra süt yaramazmis! Bak gari!
Topkapi Sarayi'nda emzirirken :)
Bu konudaki dusuncelerime gelince, tıp surekli degisiyor, arastirmalar surekli degisiyor [yok emzirin, yok emzirmeyin mama verin, yok bir yil yeter, sonrasi ise yaramaz vs vs vs]. Bu tarz ticaret kokan [bebek mamalarinin verdigi paralarla yapilan] arastirmalarin guvenilirligine de inanmiyorum. Benim icin bu konuda gecerli olan tek sey şu: hayat/yaşam olagaustu bir döngü ve varlık. Eger bir bebegin dogmasiyla annenin memelerinden beyaz bir sivi geliyorsa ve gelmeye devam ediyorsa o anne-bebek icin hayatidir, varliklarinin en dogal seyidir. Kim ne derse desin umrumda degil. Eger o süt 9 yil gelirse ve bebegim iç güdüsel olarak emmeye devam etmek isterse veririm, baska bir sorun olmadigi takdirde. Nitekim emzirmede yas sinirlamasi her kulturde yok, bakiniz CengizHan yetistiren Mogol kulturu icin 9 yasina kadar bile emzirmek cok dogal, herkes anneler emzirsin diye yolda anneleri destekliyor, cesaretlendiriyor.  Her canlinin kendi dogasi var, ve icinde bulundugum kulturun beni etkilemesine izin vermiyecegim.

Her yerde her ortamda emzirdim: yolda, parkta, dolmusta, takside, otobuste, tramvayda, ucakta, kafede, evde, sarayda, antik sehirde, denizde, akliniza gelebilecek her yerde ve Allahtan bir mani gelmezse de emzirmeye devam edecegim yeter ki kizim saglikli ve mutlu bir birey olsun.. 

Her seyin en dogali olan sevgiyle,
Esra

4 comments:

  1. Helal olsun. Ben de aynı şekilde düşünüyorum. Hatta şu anda iki çocuğumu da aynı anda emziriyorum. Ben de sokakta, parkta, bankta vs. hiz de rahatsızlık duymadan hep emzirdim.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harikasiniz!
      Havada, karada, suda emzirmeye devam :)

      Delete
  2. Süt varsa ve bebek de sitiyorsa sonuna kadar emzirmeli.
    Benimkisi emmedi, ama ben yılamdım 1 yaşını geçene kadar
    gece gündüz sağdım ve anne sütünü verdim.
    1. yaş günüün kutladıktan 1 hafta kadar sonra da bitti zaten :(

    Sevgiler...

    www.ceylinolmez.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anneler harika kahramanlar! Eminim bebeginiz buyudugunde bunu cok takdir edecek, ayni bizim simdi takdir ettigimiz gibi :)
      Sevgiler

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...